23 Nisan 2014 Çarşamba

Patiska'dan Battaniyemiz

    Kızımız Zeynep Erva'nın gelmesine sayılı günler kaldı inşAllah :) Bizler de sabırla bekliyoruz. Bu arada ismine de kesin karar vermiş olduk anlayacağınız gibi :) Abimiz Hamza'da "Zeynep abisi " deyip şimdiden sarılıp öpüyor. Zeynep Ervamız gelince de aynı tepkileri verir inşAllah diye dua ediyorum :)

     Bugün ki yazımıza ise anneannemizin kızımız için hazırladığı ve çok kullanışlı olacağını düşündüğüm, altı elyaf üstü battaniye olan örtümüzü göstermek istedim. Kız bebek olunca renklerimiz pembe oluyor tabi :) Alttına yumuşak olması için elyaf koyup, kullanışlı olması ve bebeği rahatsız etmemesi için iki yandan fermuar koydu. Birde yastığını ekleyince ortaya çok güzel bir şey çıktı :)


    Hem yolculuklar da, hemde pusetinin içinde rahatlıkla kullanabileceğimiz bir örtümüz de var artık. Ellerine sağlık anneannemiz :)

7 Nisan 2014 Pazartesi

Kırkyama (patchwork) Battaniyemiz

   Uzun zamandır bitirip yazısını eklemeyi beklediğim kırkyama ( patchwork ) battaniyemiz bitti. Ben çok beğendim sizde beğenirsiniz inşAllah. Yapımı biraz uğraştırıyor tabi. Tek başıma yapabilirmiydim bilmiyorum ama annemin ve ablamın yardımlarıyla hamd olsun bitti :) Internette dolaşırken http://nanacompany.typepad.com/nanacompany/2012/03/three-sleepy-time-doll-quilts.html bu sitede rastladım ve bunu yapmalıyım dediğim bir battaniye :) 


    Biz evde olan kumaşları kullandık siz isterseniz kendi zevklerinize göre yeni alabilir yada elinizdekileri kullanabilirsiniz. Ben sadece fil deseni olan ve ağız kısmı için kullanıcağımız kumaşı yeni aldım. Daha sonra battaniyenin bitmiş halindeki boyutundan hesap yaparak 15 *15 lik kumaşlar şeklinde kesip kombinasyonumuzu hazırlamaya çalıştık.15*15'lik derken dikiş payını eklemeyi unutmayın. 15 cm bitmiş halinin ölçüsü. Kombinasyonu da yapmak çok kolay olmuyormuş onu da fark ettim. Daha sonra hepsini birbirine teyelleyip düzgün durduğunu da gördükten sonra annem makina ile hepsini dikti. 


    Sonra ağız kısmını da yapıp içine en ince olan elyaftan yerleştirdik. Ben çok kalın olsun istemedim o yüzden en ince olan elyafı tercih ettik. Daha sonra arka yüzünüde dikip kenarlarına da fistoları da yerleştirince bitti sayılır bile. En son olarakta ağız kısmına hayvanların işlemesini de yapınca herşey tamam :) Bitmiş halinin boyutları 90 *110 cm. Bakalım kızımız doğunca test etmiş olucaz ama kullanışlı olucağını düşünüyorum. Hem yatak örtüsü, hemde üzerine örtü olarak kullanabileceğimiz bir battaniye oldu. 

    InşAllah sizlerde beğenmişsinizdir. Daha önce patchwork deneyimimiz olmamasına rağmen internet sağolsun diyelim. Annemin dikiş deneyimlerini unutmamak lazım :)
    Bu arada kızımız geliyor diye oğlumuz unuttuk sanılmasın. Ilk göz ağrımız Hamza'mız bizim :) Ev kalabalık olunca anne yerine teyzeleri tercih ediyor bu aralar :) Teyzeler ve kendinden 45 gün büyük kuzeni Mehmet Emir'le birlikte çok mutlu :)