28 Ekim 2014 Salı

Oyun Hamurlarımız

    Her ne kadar bloga yazı yazamasakta cankardelerle faaliyetlerimiz hızla devam ediyor. Oyunlarımız devam ediyor ama benim parmaklarım onların hızına yetişemez oldu galiba :)  
    Türkiye'ye yolculuk, evimize taşınama, yerleşme çabaları, en kötüsü de çocukların hastalıkları derken bugün büyük bir kararlılık ile oturdum bilgisayar başına. Bugün mutlaka yazmam gerek :) (inşAllah)
    Artık kızımız da büyüyor hareketleniyor elhamdülillah. O hareketlendikçe Hamza'yla oyunlarımız genelde Zeynep'in uyku aralarına denk geliyor mecburen. Bu aralar ise en sevdiğimiz şeylerden biri de hamur oynamak oldu. Önceden de hamur oynama çabalarımız vardı ama artık çabadan biraz daha öteye geçerek şekillenmeye başladı sanki. Hamuru daha güzel alıp parçalara bölüyoruz ve kolay şekiller vermeye çalışıyoruz. Bir parça Hamza'nın eline bir parça da kendi elime alıyorum. Ben yapıyorum Hamza da benim yaptığıma yakın bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bir müddet sonra ise O söylüyor ve yapıyor sonra ben O'na uyum sağlamaya çalışıyorum :)



   Tırtıllar, sincaplar, balıklar, balon tutan adam,masalar, sandalyeler derken bayağı şeyler yapmaya başladık. Bunların içinde Hamza'nın en çok ilgisini çeken ve O'nu oyalayan masave sandalyeler oldu. Kendi onlarla oyun kurmaya başladı. Hergün belli bi vaktimizi hamur oynamaya ayırır olduk. Hatta o kadar güzel alıştı ki, hamur oynamaya başlamadan önce örtümüzü seriyor masamızı getiriyor, oynadıktan sonra ise masamızı silip kaldırıyor :) Kendi sorumluluklarını da almaya başladı blie :)

Hamur oynamanın bize kattığı en büyük şeylerden biri ise el kaslarımızı ve el becerimizi geliştirmesi oluyor. Hamza'nın değimiyle 'Yaşasın Hamur Oynamak' :)
Not : Hamza galatasarayli olunca hamur renklerimizde sari kirmizi oluyor :)