4 Aralık 2014 Perşembe

Bin Bir Surat (Yüz Yerleştirme)

    Hazır çocuklar uyuyorken ve onların uyandıktan sonra yiyecekleri yemekler hazırken hemen yeni yazımızı koymalıyım diye düşünüp yazmaya koyuldum :) Bugün ki yazımız bin bir surat isimli oyunumuz. Bu ne biçim isim demeyin ismini ben koydum :) Hazır bir yüz şablonu değişik birkaç saç, burun,göz ve ağız şablonlarıyla bin bir surat yapılabiliyor. Hatta Hamza yaparken hepsini birilerine benzetti ve biz çok eğlendik :)
Bu şablonları  http://bebekveben.com/2014/10/09/2-3-yas-icin-7-montessori-aktivitesi/ sitesinden aldım. Sizlerde isterseniz buradan ulaşabilirsiniz. Bunlar da bizim yaptıklarımızdan birkaç örnek :)


1 Aralık 2014 Pazartesi

Küçük Şehrimiz (Elektrik bantlarından araba yolumuz)

    Uzun zamandır yapmak istediğim fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım araba yolunu nihayet dün akşam Hamza'yla birlikte yaptık.


    Artık eskisi gibi yazılarımı uzun uzun yazma fırsatım olmuyor maalesef. O yüzden kısaca anlatıp resim paylaşabiliyorum sadece. Yolumuzu yapmak için gerekli olan tek şey renkli elektrik bantları. Ben elimizde karton ya da zemin yapabilecek başka bir şey olmadığı için parkenin üzerinde yaptım.Gayet güzel ve amacına uygun oldu.Zaten bu aralar Hamza Kerem de arabaları için kağıda yol çizdirip duruyordu.  Zamanlaması da harika oldu. Elimizdeki diğer oyuncaklarla da yolumuzu süsleyince harika bir oyun alanı oldu. Ağaçlar ve hayvanlarımız için bir park, trafik lambası, yolun kenarına koymak için telefon kulübesi ve birde küçük şehrimizden geçen tren yolu yaptık.Akşam uzun uzun oynayıp sabah kalkınca da yine sıkılmadan kendine oyun kurarak oynadı.Bence sizde kesinlikle denemelisiniz:)


Ufaklıklar uyanmadan yazımı bitirmek zorundayım.Bizlerden Can kardeşlerden şimdilik bu kadar. Herkese bol oyunlu ve kaliteli zamanlar diliyoruz... Allah'a emanet olun...