31 Ağustos 2014 Pazar

Dondurma Kutusundan Otobüs


    Günaydınlar herkese :)
    Bugün ne kadar uykusuz ve yorgun da olsam fırsat bulunca yazmak istedim :) İki küçük bebek olunca bazı gecelerin uykusuz geçmesi kaçınılmaz oluyor galiba :) Bugünler de geçecek diyip kendimi biraz olsun teselli ediyorum şimdilik :)
   Bugün dondurma kutusundan yaptığımız otobüsümüzü paylaşacağım sizlerle. Gerekli olan şeyler dondurma kutusunu kaplamak için kağit benzeri şeyler, tekerlek işlevini görücek 4 yuvarlak (ben su şişelerinin kapaklarını kullandım ) ve süslemek için sizin hayal gücünüze kalmış diğer malzemeler. 


    4 tane pencere yapıp içine aile resimlerimizi koyucaktım ama elimde aile resimlerimiz olmadığı için öğrenmesini istediğim bazı hayvan resimleri ekledim. Otobüsümüz giderken onlara el salladık, Ali Babanın çiftliği şarkısını söyledik ve oyun oynadık. Otobüsümüzün ömrü ne kadar mı oldu :) Çok uzun değil. En sonunda ise oğlumuzun merakına yenik düşüp yapıştırdığım herşey sökülmuş olarak buldum :) 


    Sizlerin yaptığı oyuncakların daha uzun ömürlü olması dilekleriyle :)

30 Ağustos 2014 Cumartesi

Keçeden Fil Kuklamız

    Uzun zamandır şöyle sakin bir vakit bulup bilgisayarın karşına geçip yazı yazamadım. Araya giren Turkiye tatili, dönuşte aldığımız Turkiye'ye yerleşme kararımız, uzun süren çocukların hastalıkları derken bugüne nasipmiş :) Tabi unutmamak gerekir ki birde Hamza'yla tuvalet eğitimimiz :) Bunada inşAllah başka bir yazımız da deginmeyi düşünüyorum. Yazılarımız o kadar çok birikti ki :) yazı çok vakit yok :)
     Bugün Hamza'yla yaptığımız hatta Hamza'nın bana 2. kere tekrar yaptırdığı parmak kuklamız filden bahsedeceğiz. Bu diğer parmak kuklalarımızdan daha farklı. Filin hortumu yerine parmağımızı kullanıyoruz. Kuklamızı yapmak için yine keçe kullandık. İlk önce tüm keçeleri Hamza'nın önüne dizip bir renk seçmesini ve fili o renkten yapacağımı söyledim. Hamza da kırmızı keçemizi seçti. Ilk olarak bir fil kalıbı çıkarıp ondan yaralanarak filimizi kestik. Daha sonra parmağımız boyutunda bir delik kestik. Başka renkten gözlerimizi de kesince filimizin büyük kısmı tamamlanmış oldu. Ben fazladan kenarlarınıda diktim ama siz dikmek zorunda değilsiniz tabi.

    Yine bu parmak kuklamızı internette araştırma yaparken bulup hoşuma gitti ve gerçekten güzel sonuçlar aldık :)

    Yazının başında uzun zamandır sakin vakit bulup yazamadığımı söylemiş olduğuma bakmayın bu sakinlik çok uzun sürmedi tabi :)  yazının sonunda iki bıdığımız da uyanık tamamlamaya çalıştım :) 
    Herkese eğlenceli güzel günler dileriz :)