15 Aralık 2015 Salı

Magnetli Bulmaca Yüzler

      Ben mutfakta yemek yaparken çocukları da bir şekilde oyalamak gerek:) Oğlum kendi kendine oynuyor ama kızımızla mutfak işleri biraz zor oluyor. Benimde aklıma abimizin  oyuncağı olan Magnet Bulmaca Yüzler geldi. Hamza bu oyuncağı kendi kutusu içinde oynuyor. Zeynep için de buzdolabına yapıştırdım.Kutunu üzerinde +3 yazıyor ama bizim için çok sıkıntı olmadı. Parçaları ağzına almak yerine buzdolabına yapıştırmak daha çok ilgisini çekti. Hem o keyifle oynuyor hem ben rahatça işimi yapıyorum. Hatta öyle ki oyuncağımız abimizi bile mutfağa çekti.  Abi kardeş birlikte oynuyorlar. Hatta abimiz "bak kızım bu göz bu burun gözümüzün altın da " diye kardeşine bile ögretip benim işimi de üstleniyor:) Bir taşta iki kuş :) Mutfakta oyalamanın güzel ve eğlenceli yollarından biri. Denemesi sizden ...  
      
                           
  




4 Eylül 2015 Cuma

Meraklı Minikler (Tübitak Yayınları)

    İki minik çocuğunuz hatta üstüne 2 de ufak minik yiğeniniz varsa artık ilgi alanlarınız dikkat ettiğiniz şeyler onlara yönelik oluyor. Nerede çocuklarla ilgili birşey varsa kulak kabartır yada dört gözle bakar oldum :)
    Ben internette gezinirken karşılaştım Meraklı Minik dergisiyle. Hemen bloga yazmak istemedim çünkü ilk önce denemek istedim. Tübitak yayınlarının çıkardığı aylık bir dergi.3 yaş ve üstü için çok güzel hazırlanmış.
    Ağustos sayısını hemen iki gün icerisinde bitirdik :) İlk dergimiz geç gelip Eylül sayısı da elimize çabuk ulaşınca bizim için kurtarıcı oldu. İçinde çeşitli oyunlar, güzel küçük bilgiler kartlar resimler derken biz okurken derginin içine dalıp gidiyoruz. Minik Zeynebimiz de etrafımız da merakla dört dönüyor. Mecbur onu da oyalamak için aramıza alıp hep birlikte okuyoruz.
Merakla Ekim sayısını bekler olduk daha şimdiden :)


    3 yaş ve üstü herkese tavsiye ederim eminim Hamza'da minik arkadaşlarına tavsiye ediyordur :) 1yıllık abonelikler de internetten eski sayılara erişim izni veriyorlar.
Merak edenler için buraya linki ekliyoruz....



23 Temmuz 2015 Perşembe

Reyhan Şerbeti

    Güzel keyifli bir yaz akşamından herkese merhabalar :)
    Iki çocukla bloga yazı yazmak gittikçe zorlasıyor mu ne ?  :)
    Araya birde Ramazan girince zaman nasıl geçti anlaşılmadi bile. Iftarlar geç vakit olup çocukların uyku saatleriyle cakışsa da, Ramazan'ın ortalarına doğru düzen oturttuk ve Elhamdülillah Ramzanı bitirdik.
    Bu aksam ki yazımız küçük bir tarif olacak. Yaz olunca haliyle sıcaklardan bunalıp içeceklere yöneliyoruz. Ben hazır meyve sularını ve şerbetleri sevmediğim için evde yapmayı tercih ediyorum. Bayram gezmelerimiz de çok sevdiğim bir ablamızdan aldığım eve gelir gelmez uyguladığım Reyhan Serbeti. Hele de reyhanlar bahçeden olunca daha bir lezzetli geliyor insana. Hamza zaten içecekleri çok severek iciyordu bu sefer Zeynep'in de çok hoşuna gitti.
    Aldığım tarif 5 litrelik bir tencereye gore ama ben daha az yaptım ve şekerini kendi damak tadıma göre ayarladım.
    Ilk basta şeker ve suyu kaynatıyoruz, kaynadıktan sonra ocaktan alıp bir buçuk veya iki demet reyhanı ve 1 çorba kaşığı kadar limon tuzunu ekleyip bir kaç saat veya 1 gece kadar dolabta bekletiyoruz. Ve ertesi gün afiyetle içiyoruz :) Tadı, kokusu ve rengi iştah acıcı gerçekten :) Simdiden ellerinize sağlık :)



-Taze Reyhan
-Şeker
-Limon Tuzu
-Su

8 Mayıs 2015 Cuma

Ali Dayi Cocuk Kutuphanesi (Ankara da Cocuklarla)

    Bugun ki blog yazimiz da Ankara'daki annelere, ogretmenlere ve cocuklarla ilgilenen her kim varsa onlara ve ozellikle cocuklara :)
   Biz Ali Dayi Cocuk Kutuphanesine gittik ve cok sevdik :)


   Hem okul oncesi cocuklar hem de okula devam eden daha buyuk yas grubu icin hazirlanmis harika bir yer.
    Biz arkadaslarimizla Metehan,Meryem kardesimiz Zeynep ve minik Asli Betul ile birlikte gittik.Kitaplar, kuklalar, yapbozlar, oyun kartlari,satranc oyun halisi ve piyonlari, vucudumuz maketleri, dis maketi ve daha bir cok sey ile harika vakit gecirdik. Bahceye bile cikarken Hamza kitaplardan vazgecemeyip eline bir kitap alip oyle cikti :)
    Cok sirin bir de bahcesi var. Bahce de piknigimizi yapip karnimizi da doyurduk ve biraz da bahce de vakit gecirdik. Hem sikilmadan hemde kaliteli vakit gecirebilceginiz cok guzel ve sirin bir yer.
    Ve bunlar da olmazsa olmaz resimlerimiz :)


22 Nisan 2015 Çarşamba

Parmak Boyası Çalışmalarımız (Ev ve Tırtıl)

    Hamza şuan da 34 aylık ve bu zamana kadar onu çok oyalayan keyif aldığı etkinliklerden bazıları da boyama, resim çizme ve yazı yazma. Simdiye kadar sınırların icini cok boyayamasa da suanda taşırmadan boyamaya başladı.
    Harfleri taklit etmelere ve resim çizmelere de başladı.Resim çizerken de detaylara dikkat etmesi ise çok keyifli şeyler  ortaya çıkarıyor. Mesela babamızı çizerken sakalını çizmesi gibi:) Oğlumuz büyüyor galiba :)
    Bu yazımız da ise parmak boyası ile yaptığımız bir kaç aktiviteyi paylaşacağım.İlk olarak parmak boyası ve rulo ile yaptığımız ev. Rulomuzu ve catimizi parmak boya ile boyayip kalemimiz ile de pencere ve kapisini cizdik. Ve Sonuc :)


    Diğer parmak boyama çalışmalarımız ise tırtıl boyamaca.İlk tırtılımız yumurta kartonundan kendi yaptığımız tırtıl oldu.
    İkincisi ise yapboz şeklindeki ahşap tırtılı boyamak oldu.İkisi de rengarenk ve çok güzel oldu.Tabi ilk tırtılımızın ömrü çok uzun olmadı:) Denemek isterseniz şimdiden sizlere de kolay gelsin.



20 Mart 2015 Cuma

Aktivite Masamiz

    Hep Hamza ile olan oyunlarımızdan bahsedince kızîmızla ilgilenmiyoruz sanılmasın :)
    Şu an da 11 aylık olan kızımızın en çok kullandıği oyuncaklardan birinden bahsedeceğim bugün. Yürümeye başlamayan ya da yeni yürüyen bebekler için çok kullanışli olan aktivite masaları.
    0-2 yaş grubu için oyuncak seçimi daha zor gibi geliyor bana. Tüm oyuncaklar dikkatlerini çekmiyor. Bunun yani sıra en önemli özelliklerden biri de onların gelişimlerine yardımcı olacak oyuncaklar seçmek çok önemli.


    Şuan da yürüteçten daha çok aktivite masasın pda vakit geçirmeyi daha çok seviyor Erva. Aktivite masamız denge de durmasına çok yardımcı oluyor, onun etrafında yürüyor, hem de oyuncakların çıkardıklari sesleri çok seviyor. Sizler de yürümeye başlamadan almanızı tavsiye edebilirim.Bizim kullandığımız Bondigo marka, başka markaların da var ama biz bondigodan da gayet memnunuz.

PAL oyuncak Ahsap Bloklarimiz

    Bugün ki yazımız da bir oyuncak tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Legolara alternatif, bunun yanın da legoları seven çocukların bu oyuncakları da çok seveceklerine eminim. Ahşap bloklar...
   
   Hamza Kerem'e ahşap blokları aldığımız günden beri elinden düşürmüyor desem abartmış olmam herhalde. O kadar çok sevdi ki onlarla oynamayı, her oyununun içine muhakkak onları da katıyor. Arabaları ile oynarken onlardan köprü, garaj ve yollar yapıyor, küçük şehirler kuruyor ve daha pek çok sey... Bunları yaparken de çok büyük zevk alıyor. Hem hayal gücü gelişiyor, hem el becerisini geliştiriyor. Almak isteyenler için PAL oyuncak Ahşap Bloklarım diye bulabilirsiniz. Şimdiden herkese eğlenceli oyunlar diliyorum :)
   
İşte bizim oyunlarımızdan kareler :)

12 Şubat 2015 Perşembe

Kimin Yuvası

    Çocukların ilgileri her gün farklılaşabiliyor. Mesela Hamza şimdiye kadar legolarla, yapbozlarla oynarken bu aralar ise küçük arabalar ile oynamayı daha çok seviyor.
    Yapboz tarzı oyuncaklarımızdan biri de 'Kimin Yuvası' yapbozumuz. Hayvanları ve yaşadıkları yerleri eşleştirme oyunu. Bu oyuncağımız Hamza'nın bayağı ilgisini çekti ve çok uzun zaman bu oyuncakla oynadık. Sadece eşleştirme yapmayıp eşleştirme yaparken hangi hayvan ne yer, nasıl ses çıkarır bu gibi başka oyunlar da yaparak her seferin de oyunu farklılaştırmaya çalıştık. Böylece oyuncaklarından da çabuk bıkmamış oluyor. Sizlere de gönül rahatlığı ile tavsiye edebileceğim bir oyuncak. Bunlar da oynarken bir kaç resmimiz :) Bu arada bir de küçük kardeşimiz olunca onu da oyunlarımıza katmıyor degiliz :) Herkese iyi eğlenceler...