28 Mart 2014 Cuma

Ekmeklikten Araba Garajımız

    Türkiye'deki ikinci haftamızı da doldurduk. Bir haftamız babaanemizde bir haftamızda anneannemizde geçirdik. Sağolsunlar iki annemizde bize o kadar yardımcı oluyor ki haklarını nasıl ödeyeceğiz bilemiyorum. Hamza geldiğimizden beri kuzenleriyle vakit geçirme fırsatı buldu. Kuzenlerimizden biri 3 yaşında, diğer kuzemiz ise 2 yaşında. Kuzenlerle bir araya gelince farkettim ki bu aylarda oyuncaklarını paylaşmak onlar için biraz zor oluyor. Çoğu şeye "benim" demeye başladı. O yüzden oyuncaklar üzerine de tartışmalar olabiliyor. Bunun yanında çok güzelde oynayabiliyorlar.
    Hamza'nın bu aralar arabalar daha çok ilgisini çekmeye başladı. Arabalarla oynarken onların seslerini çıkarmaya, onları sıraya sokmayı çok seviyor. Sıralarken yanyana yada önlü arkalı çok düzgün bir şekilde yerleştirebiliyor. Bende onları sıraya sokmaya çalışırken bir yandan renklerine göre gruplara ayırıp renkleri de öğretmeye çalışıyorum. Henüz renkleri ayırt etmese bile renkleri söylemeye başladı. 
   Babanemizde kaldığımız sıralarda arabalarla oynarken babamızın aklına değişik bir fikir geldi :) Hamza'nın arabalarına garaj... Arabalarını yerleştirmesi için ekmekliği Hamza'nın ellerine bıraktık :) Böylece arabaları ekmekliğin içine ve dışına yerleştiriken çok güzel vakit geçirdi. Hemde Hamza'yı çok oyalayan bir oyuncak oldu. Böylece eşyalarını da düzenlemeyi öğrenmesine yardımcı oluyor. Bu aylarda hatta daha öncesinde düzene alıştırmak gerekiyor bana kalırsa.


  Oyuncakları oynadıktan sonra birlikte toplamak yada sadece oynayacağı oyuncakları vermek bu aylarda öğenebildikleri şeyler. Daha sonra bu tarz alışkanlıkları vermek zorlaşıyor çünkü. 

    Biraz düşününce evdeki çoğu şeyden çocukları oyalıyacak bir çok oyuncak bulunabiliyor. Bakalım ilerleyene zamanlarda daha neler bulucağız hep birlikte göreceğiz.


1 yorum: