24 Mart 2014 Pazartesi

Sürprizler ve Hazırlıklar

    Üç ay aradan sonra tekrardan Türkiye'deyiz :) 1 haftamizi babamızla birlikte geçirdikten sonra şimdi babanelerimiz ve anneannelerimizle özlem gideriyoruz. Hamd olsun Hamza hem kuzenleri, hem teyzelerimiz, amcalarımızla yabancılık çekmeden kaldığı yerden muhabbetlerine devam etti. Babamızdan ayrılmamız tabiki zor oldu heran babamızı soruyor. Bu aylarda çocukların anne yada babalarından ayrılmaları ne kadar doğru bilmiyorum ama etkilendikleri kesin. Anne yada babadan ayrılma korkusu ile daha çok bağlanıyorlar. Bizim ki biraz mecburiyetten ama inşAllah babamızda bir ay sonra yine yanımıza gelicek.
    Ailelerimizle özlem gidermek yanında, bir de onların bize sürprizleri oldu. Kızımız için hazırlıklarımıza onlarda katkıda bulundular. Buradan hepsine tek tek teşekkür ediyoruz. Aldıkları herşey o kadar güzel ve şirinki insan baktıkça bakası geliyor.



    Bebek hazırlıkları yaparken anne baba olarak hiç bir eksiklikleri kalmasın istiyor insan tabikide. Bizim ikinci bebeğimiz olunca hem biraz tecrübe hemde oğlumuzdan kalan eşyalar olunca biraz daha şanslıyız bu konuda. Neler lazım olabilir diye düşünüyorsanız eğer sizlere de yardımı olabilir diye bir kaç ana başlık olarak yazmak istedim :) Ilk başta hastane çıkışları kullanışlı oluyor. Bize hastane çıkışlarımızın biri amcalarımızdan biride teyzelerimizden hediye geldi. Oğlumuzdan kalan yeşil ve sari renkli kızların giyebileceği renkler olunca yeterince hastahane çıkışlarımız var. Onların yanında aldığımız bir kaç tane alttan çıt çıtlı badilerimiz var. Genellikle kısa kollu olanları tercih ediyorum. Doğdukları mevsim için kısa kollu daha kullanışlı oluyor. Bunların yanında biberon, emzik ve biberon temizleme fırçamızda hazır. Oğluma emzik vermiştim kızıma ilk etapta vermeyi düşünmüyorum ama zorlanırsamda emziğe başvurabilirim :) Bunların yanında gezerken gördüğüm bir kac elbise, yine anneannemiz babaannemizin hazırladıkları elbiseler çoraplarımızda var. Gerekli olan eşyaları madde madde yazsam heralde okunması daha kolay olur diye düşünüp hemen maddeler halınde sıralamaya başlıyorum :)
- Hastahane Çıkışları
- Alttan çıt çıtlı badilerimiz
- Biberon ve emzik
- Hastane çıkışında yoksa battaniye
- Bebek bezleri islak havlular
- Pişik Kremi 
- Yelekler
- Patik ve ayakkabılar
- Mendil ve mama onlükleri
Bunlar dışında kullanılacak eşyalar olarak ise 
- Yatak odası yada beşik (Oğlumuza yatak odası almıştık onun yanında park yatağımızda vardı, ama kızımıza Türkiyede evimizi kapadığımız için ilk başlarda kullanmak için anneannemizde park yatak Riyadh'da kullanmak için ise beşik tarzı birşey almayı düşünüyoruz. Park yatak yanınıza alıyorsanız kullanışlı olabiliyor.) 
- Oğlumuzdan kalma puset (Bizde Chicco'nun living 3'lü seti var çok memnun kalarak kullanıyoruz.)
- Bebek küveti ve filesi 
- Şampuani lifi yada süngeri
- Bebek havlusu 
- Yatarken kullandığımız yan yatış yastığı (Oğlumuzdan kalma yine)

    Şimdilik aklıma gelenleri yazdım, eksik kalanları da aklıma geldikçe eklerim inşAllah. Ikinci çocuk olunca daha çok kullandığımız şeyleri yazmak, gereksiz olanları elemek istedim. Bebek alışverişine çıkacak olanlara da şimdiden kolay gelsin :) Hem eğlenceli hemde zor zamanlar :) Zor zamanlar olması çok şey almak istiyor insan ama kendinize hakim olmalısınız bence :)
  
    



1 yorum:

  1. Çok güzeller, miniğimize de çok yakışacak.Rabbim hayırlısı ile sağlıklı olarak kucağınıza almayı nasip etsin inş:))

    YanıtlaSil