21 Haziran 2014 Cumartesi

Najd Village Arap Restaurant

    Arabistan da yaşarken biraz buranın kültürünü öğrenmek adına gittiğimiz bir arap restaurant bugün ki yazımızın konusu...Riyadh'da Najd Village...


    Değişik mimari yapısı, değişik kültürü ve değişik yemekleri olan güzel bir yer burası. Eğer Riyad'a gelirseniz ya da zaten burda ve hala gitmediyseniz tavsiye ederim. Burada ki çoğu yer gibi bir erkek girişi bir de aile girişi var. Ikiside tamamen farklı kapılar... Aile kapısından girince oturacağınız yerler de yine hepsi birbirinden bağımsız kalın perdelerle birbirinden ayrı kimsenin kimseyi görmedigi bir oturma şekli var. Yemekler eskiden bizim kültürde de olan yer sofrasında yeniyor. Yemek odaları da yer minderleriyle döşenmiş. Aslında bizim için çokta farklı olmayan bir görünüm. Sadece duvarlarının yapısı bizimkilerden biraz daha farklı. Birde buradaki çoğu bina da olduğu gibi çatıları düz veya teras var. 


    Siparis vereceğiniz zaman siz sesleniyorsunuz garsonlar içeri giriyor. Yemegi getirdikleri zaman ise sizden müsade alip iceri giriyor, öyle çat kapı içeri girmek yok yani anlayacağınız :) Burada mahremiyet çok önemli.  


    Yemekleri yuvarlak bir hasırın üzerinde servis ediyorlar. Yemeklerin tadlarına gelince et yemeklerini çok seviyorlar. Yumuşacık ve lezzetliydi gerçekten. En azından bizim yediğimiz öyleydi :) Pilavlari ise bizim pilavlarimiza göre çok baharatlıydı. Getirdikleri bir kişilik pilav servisi bizim icin 3 kişilik servis olsa gerek :) Yanında getirdikleri cacık ise bizim bildiğimiz cacıklardan pek farkı yoktu. Tatlıları ise yine biraz farklıydı. Sanki şerbeti ballı gibi olan hamur tatlisiydi.. En son tatlının yanında içtiğimiz çay ise naneli çaydı. Buranın alışamayacağım seylerinden biri de naneli çayı heralde. Aslında güzel ama bir Trabzonlu olarak cayı hic bir şey katmadan içmeyi sevenlerdenim. Bununla beraber yediğim çogu şeyden memnun kaldım. Buraya gelince doyup kalkıyorsunuz hatta artabiliyor bile yemekler. 


    Sundukları tabaklar ise hepsi Arap kültürünü yansıtan değişik ve güzel tabalardı. Tamamen otantik ve hoş bir havası var. Herkese tavsiye ederim. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder