28 Haziran 2014 Cumartesi

Seramik Kafe ve Seramik Boyamaca

    Her konu da örnek almamız gereken kişi Peygamber Efendimiz (s.a.v) olduğu gibi çocuklarla ilgi ve alaka konusunda da O'nu örnek almamız gerekmez mi?
    Çocukların nasıl ki yemek yemeğe uyumaya ihtiyaçlari varsa şefkat ve merhamete de ihtiyaçlari var. Işte bunu da şefkat timsali Efendimiz (s.a.v)'in çocuklara olan davranışlarından ve sözlerinden öğrenebiliriz. 
     Peygamberimiz (s.a.v) "Küçüğümüze merhamet etmeyen ve büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir." (Tirmizî, Birr, 15) sözüyle, çocuklara merhametin ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır.
Diyerek Efendimiz (sav)'in hadisinden de bahsederek bugün ki yazımıza geçmek istiyorum.

    Değişik yerlerde bulunmanın güzelliklerinden biri de değişik şeyler görüyorsun.Türkiye de var mı bilmiyorum, ben daha önce karşılaşmamıştım ama burda gördüğüm seramik cafe'den ( cafe-ceramique ) bahsedeceğim bugün. Burada tanıştığım bir ablanın tavsiyesiyle gittiğimiz ve keyif aldığımız bir gündü.

Seramik cafe de ister yemek yiyebiliyor isterseniz de orada beğendiğiniz bir seramiği satın alıp boyayabiliyorsunuz. Boyamak için ise boyaları siz seçiyorsunuz onlar getiriyorlar. Nasıl boyayacağınızı kısaca anlatıyorlar. Fırınlaması ise yine onlara ait. Çıkarken bırakıyor 1 hafta sonra gidip alabiliyorsunuz. Sadece seramik boyama değil doğum günlerinin de kutlandığı güzel bir cafe.



     Biz bir yandan siparişlerimizi verirken bir yandan da Hamza'yla birlikte boyamak için köpekli bir kalemlik seçtik. Böylece evdeki boyalarımızı da koymak için kalemliğimiz olucaktı:) Renklerimizi aldık seramiğimizi seçtik. Boyalarımız ve fırçalarımız da gelince başladık Hamza'yla boyamaya. Boyamayı ilk defa teyzemizin oğluma aldığı boya kalemleri ve resim defteriyle tanıdık, daha 1 yaşlarındaydı. O zamandan beri boya yapmak en sevdiğimiz şeylerden biri oldu. Ama bu ilk fırça deneyimimiz oldu. Aslında fırça için biraz erken ama fırçayı boyaya batırmak sonra kalemliğe rastgele sürmek hoşuna gitti. Daha öncede yapmadığı bir şey olunca çok ilgisini çekti. Bu arada da bir yandan yemeğimizi yemiş olduk.


    Bu tarz aktiviteler el becerisini çok geliştiriyor. Yavaş yavaş bakmışsınız küçük oğlunuz şekiller çizmeye bile başlamış. Bunları görmek anne ve baba olarak çok güzel bir duygu.

    Boyamamızı bitirip kalemliğimizi fırınlanması üzere orada çalışanlara teslim ettikten sonra ayrıldık. Ve bir hafta sonra ise sonuç beklediğimizden de güzeldi :) Tabi bu arada söylemeyi unuttuğum bir şey var. Hamza boyadıktan sonra annede küçük dokunuşlar yapmadı değil :) Aramızda kalsın :)



    Bugün Türkiye'de Mübarek Ramazan ayının ilk günü ve ilk oruç. Rabbim bize hakkıyla Ramazanı yaşamayı nasip etsin inşAllah. Dualarda buluşalım :) Biz ise Ramazan için bir gün daha bekliyoruz...Hayırlı Ramazanlar...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder