19 Şubat 2014 Çarşamba

Boncuk Geçirme

    Uzun bir aradan sonra yine Hamza ile oynadığımız oyunlardan bahsetmek istiyorum bugün. Oyuncakçılarda gezerken abaküs çok ilgisini çekmiş ve bayağı bir oyalanmıştı. Üzerindeki boncukları bir sağa bir sola kaydırmak ona çok zevkli gelmiş olmalı. Bunun üzerine bizde bir abaküs almaya karar verdik :) Fakat abaküs olarak ömrü çok uzun sürmedi. Bir iki gün sonra abaküs farklı bir oyuncak olarak hayatımıza girmiş oldu :)
     Abaküsü ikiye ayırıp bocukları da heryere dağılınca bende çubuklara boncuk geçirme oyunu yaptım. Doğrusunu söylemek gerekirse daha güzel oldu. Oyunumuzun ismi de 'bir bir' olmuş oldu. Çubukların hepsi dikey bir şekilde iken boncukları tek tek alıp çubuklara dizmeye çalıştık. Ilk başta biraz zorlansada daha sonrada boncukları daha hızlı bir şekilde geçirmeye başladı. El kaslarının gelişmesinde çok yardımcı bir oyun. Ayrıca boncuklarımızın renkli olması da renkleri öğrenmemize yardımcı tabiki. Oyunumuzun bir dezavantajı ise yanlız bırakıp oynatamazsınız. Çünkü boncukları her an ağzına götürme riski var. O yüzden biraz daha dikkatli olmamız gerek. 


    Sizlerinde mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Hem odaklanma hemde el kasları için çok yararlı bir oyun. Illa abaküs olmasına gerek yok. Başka bir çok şeyle boncuk geçirme oyunu oynayabilirsiniz :)
    Bugünlükte bizden bu kadar :) Tekrar buluşmak dileğiyle ...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder