2 Şubat 2014 Pazar

Hamza'nın Kütüphanesi

    Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba :) Blogumuza yazı yazmayalı uzun bir zaman olmuş. Çok fazla ara vermemek gerek diyip tekrardan geçtim bilgisayar karşısına :)
    Bugün ki konumuzu kitaplara ayırmak istedim. Hamza doğduktan sonra her ay gittiğimiz doktor kontrollerinde 4. ayda doktorumuzun bize kitap listesi vermesiyle hız kazandı diyebilirim. O zamana kadar okuduğum kitapları Hamza'ya da sesli okurdum. Ama kitapların onun ilgisini çekebileceğini çok düşünmemiştim. Bizim kitaplarla tanışmamız 4.ayda başlamış oldu. Aslında ilk kitabimiz Hamza daha doğmadan önce Amerika'daki bir ablamızın bize hediyesi olan yumuşak, renkleri ve hayvanları öğreten 3 yapraklı kitabımızdı, daha sonra da bizim kitapçıdan aldığımız dokun hisset kitaplarından. Çok uzun bir süre bu iki kitap Hamza'nın çok ilgisini çekti o ilgilendikçe benimde yeni kitap alma isteğim arttı:) Şimdi elimizde hem sesli hem kabartmalı birde yap-bozlu hikaye kitabımız var.


   Kitaplar hem dikkat süresini artırıyor hemde konuşmasına çok yardımcı oluyor. Tabi kitap okurken sizin de yanında onunla birlikte konuşmanız gerekiyor. Biz böylelikle çoğu hayvanın nasıl sesler çıkardığını ve isimlerini öğrenmiş olduk. Daha bir yaşına gelmeden aslanın sesini taklit edebiliyordu :) Kitaplarin yanında şarkı söylemekte çok yardımcı olabilir.

    Şimdi gittiğimiz kitapçılarda bile Hamza'nın çocuk kitapları reyonu çok ilgisini çekiyor. Hatta gideceğimiz zaman Hamza'yı kitaplardan ayırmak biraz zor olabiliyor :) 
    Kitap okumayı çok seviyor olsa gerek ki biz okurken elimizdeki kitapları toplayıp hepsini kendi okumak isteyebiliyor :) Böyle zamanlarda kucağıma alıp birlikte okumaya çalışıyoruz oda ne kadar okuyabilirsek :)
    Kitapları hep dışardan almanıza da gerek yok. Bizim elimizde kendi hazirladığımız kitabımız da var ve o kitabımızla da çok güzel vakit geçirebiliyor. Maliyeti de daha düşük oluyor :)
   Bu yaşlardaki çocukların hem eğlendirmek hemde öğrenmesine yardımcı olmak adına mutlaka tavsiye edebilirim. Herkese bol kitap okumalı günler:) 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder