18 Ocak 2014 Cumartesi

Riyad'da Güzel Bir Gün

       Arabistan'da haftasonu tatili Cuma ve Cumartesi günleri. Bizim icin ise sadece Cuma günleri tatil.  Bizde bu haftasonumuzu Riyad'ı tanımayla geçirmek istedik. 
Geldiğimizden beri havalar çok sıcak değil . Sıcak değildi derken 10°'lerdeydi. Son birkaç gündür 20 ° olunca bizde bugünümüzü açık havada geçirmeliyiz diye düşünüp Riyad'ı keşfe çıktık. Diriyad diye anılan eski Riyad'ı görmeye gittik.


Geldiğimiz günden beri gittiğimiz Riyad'ın en güzel yeri diyebilirim. Birazda olsa yeşillik, palmiyeler, temiz hava derken güzel bir haftasonu oldu bizim için. Nasıl bir yerle karşılaşacağımızı bilmediğimiz için çok hazırlıklı değildik. Ama piknik için güzel bir yer olabilirmiş. Bir dahaki hafta inşAllah :)



Anladığım kadarıyla Diriyad'da çalışmalar var. Bir yandan alışveriş merkezi gibi bir yerin inşaatı  devam ediyor bir yandan da toprak evlerden oluşmuş ufak bir yerleşim yerinin restorasyon çalışması var. Ara arada duvarlarla çevrili yeşilliklerin olduğu piknik yapılabilcek güzel yerler. Gelmek isteyen herkesi bekleriz :) Herkese keyifli haftasonları…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder