14 Ocak 2014 Salı

Riyad'da Türk Restoran...

   
     Riyad'a geleli tam bir ay oldu... Farklı ülkeler, farklı insanlar, farklı kültürler görmek gerçekten insana çok şeyler öğretiyor. Her ülkenin kendine ait yaşam tarzı var. Bende bu yazımda burda gördüğüm, bizim pek alışık olmadığımız birkaç şeyden bahsetmek istiyorum.
     Bayanların araba kullanmasına izin verilmiyor ve tek başlarına çıkmaları da çok normal bir sey değil heralde :) Bizde akşamları eşim geldikçe birlikte birşeyler yapmaya Riyad'ı tanımaya çalışıyoruz :)
    Geçenlerde gittigimiz bir Türk restorantından bahsetmek istiyorum. Aslında genel olarak restoranlar da durum şöyle; bekar erkekler için ayrı, aile olarak gelip açik dedikleri yani bizim Türkiye'den alışık olduğumuz masa ve sandalyelerin bir arada oldugu, birde aileler için kapalı yani paravanlarla oda olarak ayrılmış yerler. Biz gittiğimiz zaman aileler için açık olan yerlere oturuyoruz. Çünkü Hamza oralarda başka insanları da gördükçe daha rahat duruyor. Mesela en son gittigimiz Türk restoranda arka masadaki 8-10 yaşlarında çocuklara "abiiii, ablaaaa" diye seslendikçe hem Hamza oyalandı hem de ordaki çocukların çok hoşuna gitti. Abi deme tarzını Arapca'daki ebu yani baba demeye benzetmiş olucaklar ki bu iki kelimeyi soyleyip gülüşüyorlardı. Hamza'yı oyalayan diger birşey ise kürdanları boşaltıp boşaltıp geri yerlestirmek. Bizde onun oyununa katılınca bu onu gerçekten çok eğlendirdi.


      Bir başka değişik gelen şey ise mama sandalyesi :) Türkiye'de görmeye alışık olduklarımızdan bayağı farklı. Dedikleri gibi olsa gerek Araplar lüksü seviyor. Ama biz yine Hamza'yı oturtmakta başarısız olduk :) Onun yerine Hamza Pepe kuklasını oturtmayı tercih etti :)


        Yemeklere gelince Türkiye'dekiler kadar lezzetli hatta yediğim bazı yerlerden daha lezzetliydi. Başka garip gelen ise ayranin bayağı bir pahalli olmasi :) Türkiye de en ucuz içeceklerden biri oldugu halde burda pekte ucuz sayilmazdı :)
    Çalışanların hepsi yabancı gibiydi. Arap olanı da vardı Uzak Doğu'lusu da. Türkçe bilmedileri icin Ingilzce anlasmak zorunda kalıyoruz. Ayrılırken ise kapı da bekleyen müşterilerin olması ve Riyad caddesinde Türkçe bir tabela görmek beni gercekten gurulandırdı :)
    Daha sonraki yazılarımda da bana değişik gelen şeyleri sizlerle paylaşmaya devam edicem insAllah :) şimdilik bu kadar diyip beni izlemeye devam edin diyorum :)

2 yorum: