21 Ocak 2014 Salı

Rüzgar Gülü

    Bugün ki yazımda bahsediceğim etkinlik markette görüp bizimde yapalım dediğimiz rüzgar gülü oldu. Açıkça söylemem gerekirse Hamza için biraz erken bir oyuncak oldu. Eğer sizin çocuklarınız biraz daha büyükse eminim çok ilgileniceklerdir. Yapımı kolay ve eğlenceli bir oyuncak :)


    Elinizde olması gerekenler ise kağıt, makas, raptiye (bizde raptiye olmadığı için toplu iğne kullandık) birde çubuk benzeri birşey. Kağıdınız renkli olursa daha çok ilgilerini çekiceklerdir. Ilk başta kare olan kağıdımızı tam köşe noktalarından değil biraz daha yan tarafından kesicez. Dört kenarını da kestikten sonra sivri olan yerlerini değil kalın olan köşelerini ortada birleştirip raptiyeyi tam ortasına takıcaz.En son olarak ise raptiyeyi çubuğa geçircez. Yukarda bahsettiğim gibi elimizde raptiye ve çubuk olmadığı için onların yerine kullanabilceğimiz birşeyler bulduk. Raptiye yerine toplu iğne, (biraz uzun geldi iğnenin fazla gelen yerini çubuğa taktıktan sonra kıvırıp eline batmaması için birkaç kat bant geçtik) çubuk yerinede kalın bir kağıdı kıvırıp çubuk niyetine kullandık. Hiç fena da olmadı :)



    Bizim o kadar emek verip yaptığımız rüzgar gülümüzün akıbeti ise çok parlak değil. Rüzgar gülünü eline alıp biraz koştu hoşuna gitti ama çok fazla dayanmadı. 5 dakikasını bile almadan kullanımaz bir hale getirdi :) Hamza'nın bu tarz kağıt oyuncaklarla oynaması için biraz erken olduğunu bizde öğrenmiş olduk. Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder